Mal dit orangeri i rustikke farver og skab en hyggelig oase

Et orangeri er en form for drivhus, som ligeledes fungerer som opholdssted. Det er en oase, hvor du kan nyde udelivet, selvom du befinder dig indenfor – og det giver dig masser af muligheder for at præge det, så det bliver hyggeligere at opholde sig der. Du kan eksempelvis male væggene i rustikke farver, så du opnår det orangeri med den helt rigtige atmosfære.

Brug strukturmaling til væggene

En af fordelene ved et orangeri er, at det har mere vægplads end et drivhus. Der er mange muligheder for at præge dit orangeri, så det bliver hyggeligt at opholde sig der, selvom det primære formål med orangeriet er at skabe gode forudsætninger for plantelivet.

Der er dog ikke noget hyggeligere end at sidde og nyde tilværelsen omringet af planter, blomster og grøntsager. Hvis du får installeret varme i dit orangeri, kan du tilmed bruge det til mere eksotiske planter, så du kan sidde og nyde livet på samme måde som under varmere himmelstrøg, selvom det ikke er sommer.

Derfor bør du også gøre noget særligt ud af dit orangeri. Det kan du eksempelvis gøre ved at male væggene med strukturmaling, som giver en helt særlig stemning. Du kan få det til at mindre om de orangerier, som du finder, når du rejser til Italien, Frankrig eller Spanien.

Brug barkflis i bedene for det helt rigtige udseende

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af dit orangeri, kan det være en god idé at strø barkflis eller lignende ud i bedene. Det giver en helt særlig stemning, og samtidig sikrer det, at jorden holder sig fri for ukrudt. Du kan finde barkflis ved at klikke på dette link.

Barkflis er med til at give orangeriet en rustik og unik stemning. Der findes mange forskellige former for barkflis, men det er en god idé at vælge den, som du synes er pænest, da den ofte har samme egenskaber. Du kan også strø barkflis på gulvet i dit orangeri, hvis du ikke ønsker, at det skal være beklædt med fliser.

Indret orangeriet med puder og plaider

Der skal være plads til at opholde sig i et orangeri, og derfor er det en god ide at indrette det med masser af puder, plaider og tæpper. Samtidig bør du vælge noget dæmpet belysning, så man kan opholde sig der, når det er mørkt – eksempelvis på de kølige sommer- eller forårsaftener, hvor det endnu ikke er varmt nok til at opholde sig udenfor.