Renovér stuen med det rigtige malerværktøj

Står du og familien over for den helt store renovering af jeres fælles opholdsrum, eller trænger væggene bare til et nyt pust med en anden farve? Uanset omfanget af jeres projekt vil I få et både hurtigere og pænere resultat, hvis I benytter jer af det rigtige malerværktøj.

Her i teksten har vi samlet vores allerbedste råd, så I kan komme i mål og nyde frugten af jeres arbejde. Læs blot videre.

Med et penselstrøg

Det mest uundværlige stykke malerværktøj i enhver hjemmemalers arsenal er uden tvivl penslen. Når først arbejdet med at male går i gang, kan penslen nå alle kroge og hjørner og male rundt om dør- og vindueskarme. Du kan også finde pensler, der er udviklet til malearbejde ved radiatoren. I kommer bedst i gang ved at starte med detaljearbejdet i hjørnerne af stuen og i kanten langs loftet. Her er penslen helt uundværlig, da man kan male helt skarpe kanter.

Skal du give dit udendørstræværk lidt træbeskyttelse, kan du sagtens bruge en af de helt billige engangsværktøjer. I vil derimod blive glade for at have valgt et stykke malerværktøj af høj kvalitet til stuen, hvor I kommer til at bruge mange timer sammen. Hårene på kvalitetspensler knækker nemlig sjældent, så de sidder fast i maling, og de kan sagtens – med den rette pleje – bruges igen og igen til nye projekter.

Med den rette pleje mener vi, at du skal huske at vaske dine pensler i fingervarmt vand med sæbe efter brug, så der ikke længere kommer maling ud af dem. Så er de klar til brug igen – evt. til et nyt projekt eller til et ekstra lag i stuen. Kvalitetspensler kræver et lidt dybere greb i lommen, men de er en god investering, når du ser, hvilket slutprodukt de bidrager til.

Det rigtige malerværktøj får slagplanen til at rulle videre

Når først penslen har gjort det indledende stykke arbejde, er det tid til at komme fra væg til væg. Her kan man virkelig komme ud over stepperne med en malerrulle. Har I glasfilt eller en anden glat vægbeklædning på væggene, bør I vælge en korthåret malerrulle, så I får et glat og ensartet resultat. Har I eksempelvis skumtapet, som skal have en ny farve, er det den langhårede rulle, der klarer opgaven bedst. Den suger nemlig meget maling til sig og tilfører farve til alle fordybninger i tapetets mønster.

Efter brug af din malerrulle skal den vaskes sammen med penslerne og andet malerværktøj, som har været i kontakt med maling. Husk at lade værktøjerne tørre helt af, så din maling ikke bliver fortyndet af vand.

Hvad skal jeg i grunden starte med?

Enhver væg bør behandles med grunder, inden den farvegivende behandling. En god grunder sørger nemlig for, at væggen er klar til at tage imod farve, og I vil opleve, at malingen hænger dårligere fast på væggen, hvis I ikke først har gjort jer ulejligheden med grunding. I bør altså først rengøre væggen og derefter behandle den med grunder. Slutteligt tilfører i det antal lag af maling, som gør det hele værd at kigge på.

Hvis I alligevel er i gang med det helt store renoveringsarrangement, vil I få et langt flottere og mere fyldestgørende resultat med grunding før maling. Når I er færdige, kan I med velbehag læne jer tilbage og nyde, at det hårde arbejde har gjort jeres hjem endnu mere hjemligt.