Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Skab et unikt og rustikt look i dit hjem med strukturmaling

Når du befinder dig i dit hjem, så er det vigtigt, at du virkelig er godt tilpas. Det er nemlig der, at du skal være allermest tilpas og tryg. Det kan dog være kedeligt at glo på de samme 4 hvide vægge, derfor kan det være en god idé at give hjemmet et friskt pust af noget nyt.

Der er nemlig noget om det gamle dogme ”forandring fryder”, og derfor så kan du eksempelvis give hjemmet en omgang strukturmaling, da det gør en markant forskel.

Strukturmaling giver et helt nyt udtryk

Forskellen ligger i, at strukturmaling giver et helt nyt udtryk i hjemmet. Malingen har nemlig større eller mindre sandkorn inkluderet i malingen, hvilket giver de nymalede vægge et unikt spil, og det giver også et meget rustikt udtryk.

Det er en spændende fornyelse, især fordi det ser forskelligt ud alt efter, hvilket værktøj du benytter til at male væggen. Der findes desuden en masse forskellige farver, som du kan bruge.

Med strukturmaling slipper du for at kigge på de samme glatte og kedelige vægge, som du har nu. Få mere inspiration her, som kan være med til at give din bolig nye udtryk og gøre dit hjem mere inspirerende og flot.

Hav det sjovt, kast dig ud i det og mal

Når det kommer til at skulle male med strukturmaling, så er det bare om at kaste sig ud i det. Det er der, du hurtigt kan finde ud af, om du ønsker et grovere udtryk, hvilket kan kræve, at du lægger flere lag. Du kan også altid fjerne det hele igen med sandpapir, hvis det ikke lige var det, som du havde i tankerne.

Det kan være udfordrende, sjovt og spændende at give sig hen til processen og se, hvordan resultatet bliver, så der er ingen grund til ikke at prøve det. Hvis du har brug for flere udfordringer, så find andre projekter i hjemmet, som du synes kunne være interessant.

3 tips til strukturmaling

  1. Vælg den farve, som du normalt ville vælge til dine vægge. Bare fordi der er struktur i, betyder det ikke, at du skal vælge en bestemt farve. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser. De lyser farver kan give et mere ensartet look, mens mørkere farver ses tydeligere.
  2. Tænk over, hvilken rulle du vælger til at påføre malingen. En rulle lavet af skumgummi anbefales oftest til at få en rigtig flot struktur.
  3. Prøv at påføre strukturmaling på blot én væg. I stedet for at vælge en skør farve, så kan en ændring i væggens struktur nemlig også fungere som blikfang.